MBO, HBO en Universiteit

Ook voor MBO, HBO en Universiteit is er genoeg te doen in het Afrika Museum.

(Thema)rondleidingen

In overleg met u biedt het museum rondleidingen die aansluiten bij specifieke collegereeksen. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ook een standaard rondleiding boeken. Deze voert langs de hoogtepunten in zowel het Binnen- als het Buitenmuseum.


Van piercing tot lipschijf

Deze rondleiding voert de groep langs tijdelijke versieringen als kunstige kapsels en kleurige kleding, maar ook permanente aanpassingen aan het lichaam als scarificaties en lipschijven. Waar komen deze tradities vandaan? Wie bepaalt wat schoonheid is? Zijn er misschien meer overeenkomsten tussen Afrika en Europa dan we in eerste instantie denken? 


Rondleiding 'Fusion, universalisme en Eurocentrisme'

In deze rondleiding worden thema’s als fusion, crossover en niet-westerse stijlcitaten besproken aan de hand van werken van internationaal gewaardeerde kunstenaars als José Bedia, Romuald Hazoumé en Renee Stout. Daarnaast wordt stilgestaan bij de rol die Afrikaanse kunstwerken door de eeuwen heen in het westen gespeeld hebben. 


Afrikaanse verhalen

In de voorstelling Afrikaanse verhalen maakt u kennis met de humor, wijsheid en expressie van Afrikanen. U wordt meegenomen in het verhaal en speelt, voor u het weet, zelf een rol, of zingt mee. Deze vorm van interactief vertellen is in de westerse wereld nauwelijks bekend. Het is een unieke manier om de verhalen, die in Afrika van generatie op generatie worden doorverteld, mee te beleven.