MuseumMaatje

Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde bieden vluchtelingen gratis museumbezoek

Samen genieten van mooie voorwerpen, met elkaar praten over overeenkomsten en verschillen in culturen: dat is wat het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde met de nieuwe actie MuseumMaatje bieden. Vrijwilligers, taalcoaches, taalmaatjes, mentoren en vluchtelingen kunnen samen gratis een bezoek brengen aan deze drie musea.


“De verhalen die de museumstukken met zich meedragen, vormen voor de vluchtelingen en onze vrijwilligers een mooie aanleiding om ervaringen uit te wisselen en de Nederlandse taal te oefenen.”
Dorine Manson, Vluchtelingenwerk


Verbinding tussen mensen

De drie musea nodigen mensen die gevlucht zijn en de vrijwilligers die hen begeleiden/coachen uit om elkaar hun eigen verhaal te vertellen of simpelweg te genieten van alle prachtige objecten. De drie musea tonen voorwerpen uit de hele wereld die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. 

MuseumMaatje wordt verlengd

De actie van MuseumMaatje wordt verlengd in 2018. Dat betekent dat vouchers met einddatum 31 december 2017 ook nog geldig zijn in 2018.

Samen gratis naar het museum. Interesse?

Heb je duurzaam contact met een nieuwkomer en wil je samen het museum bezoeken? Of ben je zelf een nieuwkomer en wil je je Nederlandse vrienden meenemen naar het museum? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vanwege de grote belangstelling kunnen wij op deze manier jouw aanvraag het snelst verwerken. Na het invullen van het formulier krijg je de vouchers toegestuurd of we nemen contact met je op. 

Graag volledig adres invullen (incl. postcode), dit hebben we nodig om de vouchers op te sturen.