Stap uit de trein in het MUSEUM VAN Floortje Dessing

STAP UIT DE TREIN IN HET MUSEUM VAN FLOORTJE DESSING

Floortje Dessing opent mini museum op station Leiden 

Vanavond opende Floortje Dessing het MUSEUM VAN .. op perron 8/9b van station Leiden. In dit speciaal tot mini museum omgebouwde wachtruimte zijn tot en met 23 juli haar favoriete objecten uit de collectie van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde te zien. 
"Wat ontzettend mooi om op deze bijzondere wijze de collectie op een laagdrempelige manier naar een groot publiek toe te brengen. De vraag om deel te nemen aan dit project kon ik alleen maar volmondig met 'ja' beantwoorden."

MUSEUM VAN .. Floortje
De zee is de verbindende factor van Floortjes selectie in haar eigen mini museum. Het eilandleven in de Stille Zuidzee en de Pacific maakte tijdens haar reizen de meeste indruk op Floortje. In het Museum van Floortje zijn dan ook diverse objecten die te zien uit het dagelijks leven van deze regio, van praktisch visgerei tot de meest bijzondere sieraden. Ontdek via de Instagram audiotour @museumvan de verhalen achter deze objecten.

Verborgen schatten
De collectie van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde bestaat uit maar liefst 375.000 objecten uit de hele wereld. Het grootste gedeelte hiervan ligt opgeslagen in het depot. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij en samen met ProRail en NS is het mogelijk om een gedeelte van deze collectie tentoon te stellen op het perron, en op deze bijzondere wijze naar het publiek toe te brengen.

MUSEUM VAN...
Het Museum van Floortje is t/m 23 juli gratis te bezoeken op perron 8/9b van station Leiden, daarna reist het 'MUSEUM VAN’ verder het land door. Meer informatie via www.museumvan.nl


Noot voor de redactie
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Karin Flierman of Karin van den Wijngaard. PR Nationaal Museum van Wereldculturen.
Karin Flierman: karin.flierman@wereldculturen.nl - tel: 088 - 0042 815
Karin van den Wijngaard: karin.vandenwijngaard@wereldculturen.nl - tel: 088 - 0042838 

 

Persfoto's: