TALK OP ZONDAG | Zoek het geluk bij het Ifa Orakel - Alfred Quenum

Op zondag 29 oktober geeft Alfred Quenum een lezing over de werking van het Ifa orakel. Alfred is Babalawo, een Yoruba-priester uit Benin. Hij raadpleegt het Ifa orakel, een systeem om een oplossing voor (persoonlijke) problemen te zoeken. De oorzaak van een probleem kan liggen in het verleden, in een levenswijze, in een vorig leven en zelfs in keuzes van je voorouders. Alfred communiceert door middel van kaurischelpen en een ketting met de god Legba, de orisha goden en de voorouders.

Legba is de poortwachter van elke gemeenschap en de bemiddelaar tussen de mens en de orisha’s onderling. De orisha’s zijn godheden, elk verbonden met en verantwoordelijk voor een bepaalde afdeling zoals Sakpata, die het aarde element vertegenwoordigt. Bij het raadplegen van het Ifa orakel worden er kaurischelpen geworpen en er zijn 64 x 64 verzen die geïnterpreteerd kunnen worden voor de juiste oplossing van het probleem of het antwoord op een vraag.
Het orakel kan mensen de juiste weg wijzen indien er een keuze gemaakt moet worden maar kan ook aangeven welke behandeling bij een ziekte nodig is. Deze behandelingen kunnen bestaan uit rituelen, huis reinigingen, kruiden en adviezen.

De lezing start met een ceremonie om de ruimte te reinigen, positieve energie aan te trekken en de voorouders om hun medewerking te vragen.

Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid om een privéconsult van ca. 15 minuten te reserveren tussen 15.00 en 16.30 uur. Meld je hiervoor vooraf aan info@afrikamuseum.nl

• Wanneer: 29 oktober
  • Voor wie: volwassenen