Vier de meivakantie!

Ontdek Marokko tijdens de meivakantie in het Afrika Museum! Puzzel mee aan een MEGAmozaïek. Ga op droomreis met een verhalenverteller langs Marokkaanse sprookjes of maak je eigen caleidoscoop. Met het Museum Dobbelspel struin je op speelse manier met de familie door het museum.

Let op: het museum is 27 april (Koningsdag) gesloten.

Mega Mozaïek

De hele meivakantie kan er gepuzzeld worden aan een MEGA mozaïek. Met alle puzzelaars samen ontstaat er een steeds groter wordend kleurrijk patroon van achtpuntige sterren, zoals ook te zien is in paleizen en moskeeën in Marokko. Deze megapuzzel kan maar liefst 100 vierkante meter worden. Wie krijgt hem af?

Elke dag in de meivakantie* | 11.00-16.00 uur | Locatie: Atrium | Reserveren niet nodig | Gratis activiteit (je betaalt alleen museumentree) |  6-12 jaar

Marokkaanse verhalen en sprookjes

Marokko kent een rijke verhaalcultuur, waar tijdens lange nachten de prachtigste verhalen worden gedeeld. Ontdek Marokko aan de hand van deze vertellingen en laat je door de verteller meevoeren op een droomreis langs de meeste bijzondere verhalen en sprookjes.

April: 23, 25 & 30 en mei: 2, 4 & 7 | 13.00, 14.00 en 15.00 uur | Reserveren niet nodig | Gratis activiteit (je betaalt alleen museumentree) |  6-12 jaar

Caleidoscoop maken

Een caleidoscoop is een koker met twee spiegels waar je doorheen kunt kijken om de prachtigste vormen en patronen te zien. Maak je eigen caleidoscoop met Islamitische vormen en ontdek telkens weer een nieuw patroon.

April: 23, 24, 26, 28, 29 & 30 en mei: 1, 3, 4, 5, 6 & 7 | 12.00 – 16.00 uur | Locatie: Kiwanda | Reserveren niet nodig | Gratis activiteit (je betaalt alleen museumentree) | 6+

Meivakantie Afrika Museum - Museum DobbelspelMuseum Dobbelspel

Werp jezelf door het museum! Door samen met je familie te dobbelen, spannende vragen te beantwoorden en te fantaseren bij onze voorwerpen kijk je nooit meer hetzelfde naar collectiestukken. Het Museum Dobbelspel voert je op een speelse manier door het hele museum. In het spellendoosje zit een speciale dobbelsteen en een boekje met verrassende vragen uit allerlei categorieën. Kies een ruimte, werp om de beurt de dobbelsteen in het doosje en laat je verrassen.

Elke dag in de meivakantie* | 11.00 - 16.00 uur | Verkrijgbaar bij de kassa | 4 t/m 99 jaar

*M.u.v. 27 april Koningsdag

Saturday 22 April 2017 to Sunday 7 May 2017