Gelderse Museumdag 2015

Op zaterdag 24 oktober betaal je maar 1 euro entree want het is dan Gelderse Museumdag! Op deze dag zijn veel musea in Gelderland erg voordelig bezoeken. Ook worden er veel activiteiten georganiseerd. Zo ook hier in het Afrika Museum.

Wat kun je allemaal doen:

Interactieve rondleiding ‘raar, of waar’

Het grote krachtbeeld in het Afrika Museum zit vol met spijkers en andere ijzeren voorwerpen, zodat het beeld niet uit elkaar valt. Raar of waar? Tijdens de rondleiding ‘raar of waar’ gaat de rondleider met de groep langs diverse objecten. Bij ieder object wordt een verhaal verteld, waarbij de rondleider de museumbezoeker soms op het verkeerde been zet. Is het verhaal nou raar of waar?
Iedere deelnemer aan de rondleiding mag stemmen en degene met de meeste goede antwoorden wint een museumcadeautje.

12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur (ca. 30 minuten) Maximaal 20 deelnemers per ronde Leeftijd: vanaf 6 jaar Bezoekers kunnen zich aanmelden bij de balie Deelname inbegrepen bij museumentree

 

Creatieve workshop 'Miniatuurmaskers'

In het museum vind je heel veel maskers. Deze maskers hebben allemaal een betekenis. Zo geven sommige kracht! In deze workshop ga je zelf aan de slag. 

12.00 - 16.00 uur | locatie: Kiwanda | Deelname inbegrepen bij museumentree 

 

Workshop Bodypercussie

Geen trommels of andere instrumenten, maar je eigen lichaam is het instrument tijdens deze workshop! Door te klappen, stampen en slaan, ontstaat er een fantastische beat. Samen met de andere deelnemers werk je naar een energiek percussiemuziekstuk toe.

12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur | Duur: ca. 30 minuten | Vanaf 4 jaar | Deelname inbegrepen bij museumentree

 

Afrikaanse verhalen

In het Afrika Museum is er veel te zien. Beelden, maskers, foto’s, schilderijen en nog veel meer. Iedereen kijkt er naar met zijn eigen ogen. Een bepaald beeldje kan iemand mooi vinden en een ander lelijk. Weer iemand anders vindt hem eng, een ander schiet in de lach. Dat is prima. Maar hoe kijk je er naar als je weet waarom het is gemaakt? In de verhalenvoorstelling komen enkele museumstukken door verhalen tot leven. Je wordt door verteller Sjoerd geprikkeld je beeld over de beelden te vormen. 'Vorm je Beeld' is een heerlijk samenzijn vol muziek, interactie, grapjes en weetjes.

13.00, 14.00, 15.00 uur | Deelname inbegrepen bij museumentree

Saturday 24 October 2015