Gratis naar het Afrika Museum op vertoon van een veer

Om de opening van de tentoonstelling WERELD VOL VEREN te vieren krijgen bezoekers op zaterdag 20 en zondag 21 mei op vertoon van een veer gratis toegang tot het Afrika Museum. Heb je een veer in je hoed zitten, op een jasje, als sieraad, als tattoo op je lichaam of geknipt uit papier? Neem ‘m mee en krijg gratis toegang.

Over de tentoonstelling
In de tentoonstelling WERELD VOL VEREN wordt de bijzondere verencollectie van het Nationaal Museum van Wereldculturen afgewisseld met haute couture van hedendaagse modeontwerpers zoals Jean Paul Gaultier en Thierry Mugler, vogels in alle soorten en maten, talrijke verhalen en interessante feiten.

Gratis inlooprondleidingen
Op zondag kun je om 13.30 uur en 15.00 uur dag aansluiten bij de gratis rondleidingen. Tijdens deze rondleiding kom je meer te weten over de verhalen achter de objecten in de tentoonstelling. 

De tentoonstelling WERELD VOL VEREN is tot en met 24 september te zien in het Afrika Museum. Iedere zondag zijn er gratis rondleidingen. Kijk op www.afrikamuseum.nl voor meer informatie.

Noot voor redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR afdeling: T. 088 0042 800 E. pers@afrikamuseum.nl


Museum over mensen
Het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde in Leiden zijn musea van wereldculturen, en sinds april 2014 met elkaar gefuseerd. In de vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities worden objecten getoond uit de hele wereld die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Van Afrika tot Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika, van Geisha tot de Boeddha, van mens tot mens. In het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde ontdek je dat mensen wereldwijd op de verschillen na, hetzelfde zijn: mens. 

 

Persfoto's: 

Wereld Vol Veren vogelkooi

Downloaden JPEG (3.44 MB)

Verenjurk Wereld Vol Veren

Downloaden JPEG (3.08 MB)