Afro, politiek statement of modegril?

Is een afro een politiek statement of een modegril? Mag je als witte man of vrouw dreadlocks dragen? Waarom is black hair nooit ‘alleen maar’ haar? Deze vragen en meer komen op 17 juni aan bod bij de Black Hair Talk van Janice Deul tijdens het Keti Koti Festival in het Afrika Museum.

Janice Deul
Janice Deul is lifestyle journaliste, fashionactiviste (bekend van het modeplatform Diversity Rules) en co-auteur van Little Black Hair Book. Tijdens het Keti Koti Festival zoekt zij samen met het publiek naar de artistieke, sociaal-culturele en politieke betekenis van kroes- & krulhaar. Een gesprek over haar en identiteit.

Keti Koti Festival
Met het jaarlijkse Keti Koti Festival staan we stil bij het verleden en kijken samen naar de toekomst; we vieren vrijheid, gelijkheid en verbondenheid. Het programma is zowel inhoudelijk als feestelijk en wordt op traditionele wijze geopend door winti priester Marian Markelo. Er is muziek in de vorm Psoko Psalm, klaag- en troostliederen door Black Harmony en kasekomuziek van Sabakoe en Corona. Door het museum is een Keti Koti Tour te volgen en de Nijmeegse onderzoeker Coen van Galen vertelt over zijn project waarbij de Surinaamse registers openbaar wil maken. Daarnaast zijn er diverse creatieve workshops te volgen en is een Caraïbische markt met lekker eten en bijzondere producten.

Keti Koti Festival
Zaterdag 17 juni 2017
Afrika Museum, Berg en Dal
13:30 – 20:00 uur (museum open om 10:00 uur)