Het Museum Van reist verder

Laatste week Museum van Floortje op station Leiden

Tot en met zondag 23 juli is het Museum van Floortje nog te zien op perron 8/9b van station Leiden. De laatste kans om de bijzondere objecten uit de collectie van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde uitgekozen door Floortje Dessing te bekijken in dit speciale mini museum. Daarna reist het Museum Van verder naar Arnhem, waar van 27 juli tot en met 20 augustus het Museum van Kenny B geopend is.

Museum van Floortje
In de wachtruimte op perron 8/9b van station Leiden dat speciaal tot mini museum is omgebouwd, vind je bijzondere objecten uit de Oceanië collectie van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Floortje Dessing koos haar favoriete objecten uit deze collectie in het enorme depot van de musea, waar ruim 375.000 objecten worden beheerd.
Met het Museum Van kunnen de musea nog meer van hun enorme collectie openbaar maken. En door de samenwerking met BankGiro Loterij, ProRail en NS is het mogelijk gemaakt om deze objecten op deze bijzondere wijze naar het publiek toe brengen.
De zee speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven in Oceanië en de Stille Zuidzee en in het Museum van Floortje zijn dan ook diverse objecten te vinden die hier een verbinding mee hebben. Van praktisch vis- en kookgerei tot de prachtigste sieraden. Via de Instagram Auditour @museumvan is meer informatie te vinden over een aantal van deze bijzondere objecten en gebruiksvoorwerpen. Het Museum van Floortje is tot en met 23 juli gratis te bezoeken.

Museum van Kenny B
Ook Kenny B is in de enorme collectie van de musea gedoken en heeft zijn favoriete objecten gekozen die te maken hebben muziek of hem herrinerden aan zijn jeugd in Suriname. Overal ter wereld uit men emoties door middel van muziek, in het Museum van Kenny B vind je dan ook muziekinstrumenten uit de hele wereld. Daarnaast zijn er een aantal bijzondere gebruiksvoorwerpen te vinden uit het binnenland van Suriname.
Het Museum van Kenny B is van 27 juli tot en met 20 augustus te zien op perron 10/11 van station Arnhem.

Museum Van reist nog verder
Na het Museum van Kenny B reist het Museum Van nog verder naar Utrecht en Zwolle, waar Soufiane Touzani en Filemon Wesselink hun eigen mini museum openen. Het project wordt afgesloten met het Museum van Yvette van Boven in het Tropenmuseum.

Kijk voor meer informatie op www.museumvan.nl

Noot voor redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR afdeling:

Karin Flierman T. 088 0042 815
E. pr@wereldculturen.nl

Beeldmateriaal kunt u downloaden via www.afrikamuseum.nl/pers

Museum van...Floortje

Downloaden JPEG (1.69 MB)

Museum van...Floortje

Downloaden JPEG (1.59 MB)

Museum van Floortje

Downloaden JPEG (1.94 MB)