Daar zit muziek in

Lessenreeks op school

In dit programma komen twee museumdocenten drie keer naar de klas om jullie onder te dompelen in Afrikaanse muziek. In de eerste les gaan we aan de slag met muziek en beweging: we gaan zingen, op instrumenten spelen en dansen. In de tweede les gaan we beeldend vormen: we maken ons eigen Afrikaanse muziekinstrument. In de derde les komt alles samen: zingen en muziek maken met zelfgemaakte instrumenten. Natuurlijk wordt er ook gedanst! Het muziekproject wordt compleet met een afsluitend museumbezoek, waar je bijzondere Afrikaanse instrumenten kunt zien, ook krijg je daar nog een allerlaatste les van een muziekdocent.

• Voor wie: groep 1 en 2
  • Tijdsduur: 3 x 60 minuten op school - 1 x 60 minuten in het museum (optioneel)
  • Prijs: €210,- per klas, excl. reiskosten (0,20 ct. per km.) - museumles: €70,- (optioneel)

Kerndoelen