Familie

Er is van alles te doen voor kinderen in het Afrika Museum

Speurtochten

Met een speurtocht maken kinderen op speelse wijze kennis met Afrikaanse culturen en gebruiken. Aan de hand van vragen en opdrachten wordt het hele Binnen- en/of Buitenmuseum verkend. Informeer bij de museumkassa naar de mogelijkheden.


Kinderbeeldenbos

In het Beeldenbos zijn verschillende beelden en maskers geplaatst. Dit zijn kopieën van originele kunstwerken uit het Binnenmuseum. De grote dierfiguren in het bos (slang, kameleon, raaf en haas) ziet u ook in het Binnenmuseum terugkomen in objecten zoals maskers en beelden. Deze dieren spelen in de Afrikaanse orale tradities een belangrijke rol. Bezoekers kunnen in het Beeldenbos luisteren naar mythen en verhalen over de tentoongestelde dieren. Ook staan in het bos enkele speeltoestellen. Zo is dit een bijzondere plek waar het voor kinderen en ouders goed toeven is.


Museum Dobbelspel (4+)

Werp jezelf door het museum heen met het spiksplinternieuwe MuseumDobbelspel, editie Wereldculturen. Fantaseer met elkaar over de voorwerpen die je tegenkomt. Je speurt, vertelt verhalen, geeft je mening en wijst elkaar op de mooiste voorwerpen. Zo leer jezelf en je familie nóg beter kennen. In het spellendoosje zit een speciale dobbelsteen en een boekje met verrassende vragen uit allerlei categorieën. Door de verschillende vragen ontdek je samen de voorwerpen in het Afrika Museum.
verkrijgbaar in de museumwinkel.

Uitgedobbeld in het Afrika Museum? Je kunt dit MuseumDobbelspel ook spelen in het Tropenmuseum en Museum Volkenkunde. In het Kröller-Müller Museum kun je de editie Schilderijen & Beelden spelen. 


Wat een beestenboel (3 t/m 6 jaar)

Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar in het Afrika Museum is het een echte beestenboel! In het hele museum wemelt het van de dieren, en die weten zich soms goed te verstoppen. In deze speurtocht gaan kinderen samen met hun ouders en een grote knuffelolifant, -slang of -krokodil op zoek naar de dieren in het Binnenmuseum. De knuffel wijst de weg langs allerlei schilderijen, beelden en andere kunstvoorwerpen. Als in een levensgroot memoryspel zoeken de kinderen de dieren in de objecten bij de dieren op de kaartjes die de knuffel bij zich draagt. Een actieve tour door het museum die jonge kinderen vertrouwd maakt met het kijken naar kunst. Deelname aan deze speurtocht is kosteloos.


Kijktours

Met een kijktour ga je op onderzoek door het hele museum. Je bekijkt allerlei bijzondere voorwerpen en bezoekt dorpen uit verschillende Afrikaanse landen. Aan het eind van de route ben je heel wat wijzer! Er zijn 6 verschillende niveaus.

Prijs € 1,-