Reis door Marokko tjdens de meivakantie

Tijdens de meivakantie, van 22 april tot en met 7 mei, organiseert het Afrika Museum dagelijks speciaal voor kinderen een aantal activiteiten met het thema Marokko. Kom door middel van creatieve workshops, activiteiten en verhalen alles te weten over dit bijzondere land.

Dagelijkse activiteiten

In de meivakantie zijn er dagelijks workshops te volgen in het Afrika Museum. Zo wordt er de hele periode gepuzzeld aan een mega mozaïek. De megapuzzel met kleurrijke patronen van achtpuntige sterren, zoals ook te zien is in Marokkaanse paleizen en moskeeën, kan wel 100 vierkante meter worden. Daarnaast kun je dagelijks door het museum dobbelen en daarmee op een speelse manier alles te weten over de gehele collectie.

Creatief en verhalen

Op zondag, dinsdag en donderdag neemt de verteller je mee op een droomreis langs de meest interessante verhalen en sprookjes. Ontdek de Marokkaanse folklore door deze eeuwenoude vertellingen.
Er kan geknutseld worden, laat je creativiteit de vrije loop en maak een caleidoscoop met Islamitische vormen. In deze koker met spiegels ontdek je telkens weer een nieuw patroon.

Praktische informatie

  • 22 april t/m 7 mei
  • Let op: 27 april (Koningsdag) is het museum gesloten
  • Regulier museumentree | Gratis activiteiten | Aanmelden niet nodig
  • Bekijk de exacte data en tijden bij de workshops op www.afrikamuseum.nl
Persfoto's: 

Marokkaanse sprookjes

Fotograaf: Ivar Pel

Downloaden JPEG (1.94 MB)

Mega Mozaïek

Foto: Ruimtes in beeld

Downloaden JPEG (2.45 MB)