Mens en dier: voor altijd verbonden

Nieuwe tentoonstelling ‘mythische dieren’ in het Afrika Museum

Al eeuwen lang leven mens en dier met elkaar samen. En al net zo lang is de mens gefascineerd door dieren. Een fascinatie die niet stopt. Want wat zou het internet zijn zonder kattenfilmpjes en Fantasy verhalen zonder draken? Waarom blijven dieren zo tot onze verbeelding spreken? En waarom dichten wij ze zelfs bijzondere krachten toe; zien wij draken en griffioenen als statussymbolen?

De tentoonstelling MYTISCHE DIEREN in het Afrika Museum probeert vanaf 29 april antwoord te geven op deze vragen en brengt deze eeuwenoude, wereldwijde fascinatie van de mens voor dieren in beeld.

Jakhalzen, draken en mummies

Dankzij een unieke samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden komen machtige dieren uit de hele wereld samen in het Afrika Museum. Dieren die ons helpen, ontzag inboezemen, soms zelfs een beetje bang maken. Aan de hand van verschillende thema’s maakt de bezoeker kennis met deze dieren en dierfiguren. Van de jakhalzen uit de tijd van de farao’s, vijfklauwige draken van de Chinese keizers tot heilige kattenmummies en Afrikaanse doodskisten in de vorm van enorme beesten.

Anansi de spin – speciaal voor jonge bezoekers

De jonge bezoekers kunnen op pad met Anansi de spin. In de tentoonstelling kunnen zij naar verhalen over mythische dieren luisteren en vragen beantwoorden over de dieren die ze om zich heen zien. Een ritje op de rug van een draak maken, digitaal een kat mummificeren of een eigen mythisch dier maken? Het kan allemaal in MYTHISCHE DIEREN.