Een veerkrachtig Pinksterweekend

Op zondag 4 en maandag 5 juni staat er een veerkrachtig programma bij de tentoonstelling 'Wereld vol Veren' op de agenda van het Afrika Museum. Bezoek de tentoonstelling en doe mee aan de workshops, rondleidingen of luister naar verhalen over veren en vogels. De tentoonstelling laat de bijzondere verencollectie van het Nationaal Museum van Wereldculturen zien, afgewisseld met haute couture van hedendaagse modeontwerpers zoals Jean Paul Gaultier en Thierry Mugler, vogels in alle soorten en maten, talrijke verhalen en interessante feiten.

Workshop

Maak je eigen dromenvanger die over je waakt als je ligt te slapen. De dromenvanger komt oorspronkelijk van de Ojibwe uit Noord-Amerika. Leuke dromen worden door de dromenvanger doorgelaten en slechte dromen blijven erin hangen.

Rondleiding

Kom alles te weten over de tentoonstelling ‘Wereld vol Veren’. Luister en bekijk de mooiste verenobjecten uit de museumcollectie die vanwege hun kwetsbaarheid zelden worden getoond.

Baba vertelt verhalen over vogels en veren

Baba vertelt een prachtig Afrikaans verhaal over vogels en veren. Door zijn verhalen vertellende vader heeft Baba het verhalen vertellen met de paplepel ingegoten gekregen.

Praktische informatie

Zondag 4 en maandag 5 juni
10:00 – 17:00 uur
Rondleidingen |  12:30 en 13:30 uur
Workshop | 12:00 – 16:00 uur
Verhalen | 14:00 en 15:30 uur
Gratis activiteiten | Reserveren niet nodig
Regulier museumentree, Museumkaart geldig


Noot voor de redactie

 Voor meer info of (extra) beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Museum Volkenkunde: Karin Flierman (088 00 42 815) en via de mail: pers@volkenkunde.nl

Persfoto's: 

Mexicaanse bruid

Foto: Alejandro Aquirre

Downloaden JPEG (3.02 MB)

Rondleiding Wereld vol Veren

Downloaden JPEG (0.21 MB)