Rhythm & Roots

Let op! Deze tentoonstelling was te zien van 20 november t/m 28 maart 2016

 

Rhythm & Roots is een tentoonstelling die gaat over muziek. Meer dan welke andere culturele uiting, heeft muziek zich verplaatst van continent naar continent; waar het mensen inspireerde, beïnvloedde en samenbracht.

Deze tentoonstelling toont onder andere de invloed van Afrika op de muziekgeschiedenis. Afrikaanse en Caribische roots hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan verschillende muzikale stromingen zoals Jazz, Reggae en Soul.

Omroep Gelderland bracht een kijkje aan Rhythm & Roots, nog voor de tentoonstelling te zien was. Bekijk het filmpje hieronder.

Muzikale reis

Welke muziekstromingen zijn er eigenlijk en wat is hun onderlinge verbondenheid? Aan de hand van instrumenten, film- en muziekfragmenten word je meegenomen op een muzikale reis langs de landen rond de Atlantische Oceaan vanaf het begin van de 20ste eeuw tot nu.  Maak kennis met de helden van vroeger en de helden van nu! Luister naar muziek, beleef de historische concerten en bewonder o.a. het leren jasje van Elvis en de gitaren van Jimi Hendrix en Chuck Berry! En vergeet niet je eigen koptelefoon mee te nemen, die kun je namelijk overal in de tentoonstelling ‘inpluggen’.