Verenverhalen: iedere zondag in september

Verenverhalen

In de laatste maand van de tentoonstelling zal iedere zondag een interessant gast verhalen vertellen over veren. De verhalen zijn gratis bij te wonen en vinden plaats in het auditorium van het museum. 

Zondag 10 september – Conservator Martin Berger vertelt
LEZING
Martin Berger is conservator Midden- en Zuid-Amerika van het Nationaal Museum van Wereldculturen. Hij heeft meegewerkt aan het tot stand komen van de tentoonstelling ‘wereld vol veren’. Tijdens zijn lezing ga je samen met Martin de wereld over. Hij geeft antwoord op de vraag waarom veren wereldwijd zo’n aantrekkingskracht hebben. Hij vertelt en laat zien hoe veren door verschillende volkeren gebruikt werden en worden, waarom koningshuizen zich omringen met veren en waarom je in veel gevallen niet zomaar een verentooi op je hoofd kan zetten.
14.00 uur | 45 minuten | vanaf 12 jaar | Auditorium

Zondag 17 september  – Verenman  Edoardo Ramos
VOORSTELLING
Op zondag 17 september vertelt verhalenverteller Edoardo Ramos (Mexico) prachtige familieverhalen over vogels en veren. Bijvoorbeeld een verhaal van de Maya's over het kiezen van de koning der vogels. En heb je altijd al willen weten waarom een struisvogel niet vliegt? De kleurrijk uitgedoste  Edoardo Ramos Anaya vertelt je er alles over.
13.00, 14.00 en 15.00 uur | 30 minuten | vanaf 4 jaar | Auditorium

Zondag 24 september  - Baba vertelt verhalen over vogels & veren
VOORSTELLING
Verhalenverteller Baba heeft het verhalen vertellen met de paplepel ingegoten gekregen. In zijn geboorteland Nigeria was zijn vader ook verteller en als kind luisterde Baba naar al zijn verhalen.
Op deze laatste dag van de tentoonstelling vertelt Baba een prachtig Afrikaans verhaal over vogels en veren.
12.30 en 14.00 uur । Duur ca. 45 minuten । Vanaf 4 jaar । Auditorium 

Maandag 4 September 2017