Succesvolle tentoonstelling WERELD VOL VEREN in Afrika Museum

Succesvolle tentoonstelling WERELD VOL VEREN vanaf 12 mei in het Afrika Museum

De tentoonstelling WERELD VOL VEREN is vanaf 12 mei te zien in het Afrika Museum. In de tentoonstelling wordt de bijzondere verencollectie afgewisseld met haute couture van hedendaagse modeontwerpers, vogels in alle soorten en maten, talrijke verhalen en interessante feiten.

Veren, wereldwijd en eeuwenlang

Met veren maak je indruk, wereldwijd en al eeuwenlang. Veren zijn schitterend, onderscheidend en verbindend, verleidelijk, artistiek, exclusief en stijlvol. Kleding en voorwerpen met veren zitten vol informatie en kleurrijke verhalen over de dragers en hun wereld. De tentoonstelling presenteert een kleurrijke verencollectie met objecten die hun oorsprong vinden in onder andere Congo, Kenia, de Amazone, Noord-Amerika en Papoea-Nieuw-Guinea. De mooiste verenobjecten uit de museumcollecties van het Afrika Museum, Museum Volkenkunde en het Tropenmuseum, die vanwege hun kwetsbaarheid zelden zijn getoond, zijn eindelijk te zien voor het grote publiek.

Veren

Veren worden verwerkt in kleding, hoofdbedekkingen in alle soorten en maten, als onderdeel van accessoires, waaiers en allerlei onderscheidingstekens. Het is iets van alle tijden; de grootste couturiers maken er gebruik van, vorstenhuizen uit de hele wereld vertonen zich ermee en volken van Papoea-Nieuw-Guinea tot Noord-Amerika zijn er iconisch door geworden.

‘Een visueel spektakel’

De tentoonstelling was eerder in Museum Volkenkunde te zien waar het bijna 65.000 enthousiaste bezoekers trok. Het publiek beoordeelde de tentoonstelling met maar liefst een 8,4 en als ‘een visueel spektakel’, ‘leerzaam’ en ‘indrukwekkend’. De tentoonstelling WERELD VOL VEREN is te zien van 12 mei tot 24 september in het Afrika Museum.

Noot voor de redactie:

Neem voor meer informatie contact op met Karin Flierman: karin.flierman@wereldculturen.nl of bel / +31 (0)88 0042 800

Mexicaanse bruid. Alejandro Aquirre

Downloaden JPEG (7.19 MB)

Hoofdtooi Ka Amorastreya, foto Sequoia Emmanuelle

Downloaden JPEG (6.45 MB)